Rappausurakointia Muuramesta

Ota yhteyttä!

Yrityksemme tarjoaa ammattitaidolla tehtyä rappausurakointia Muuramesta käsin Jyväskylässä ja muualla Keski-Suomen alueella.

Teemme rappaustöitä niin sisä- kuin ulkopintoihinkin. Paikalliset, koulutetut työntekijämme panostavat virheettömään työnjälkeen.

Tasoite- ja rappaustyöt 

Tarjoamme tasoite- ja rappausurakointia monipuolisin menetelmin:

  • tasoitetyöt sisäseinillä ja -katoilla

  • yksikerrosrappaustyöt

  • kaksi- ja kolmikerrosrappaustyöt

  • eristerappaustyöt

  • slammaustyöt

  • betoni- ja harkkopintojen etuoikaisutyöt

  • käsirappaustyöt

Ohutrappaustyöt

Ohutrappaus eli yksikerrosrappaus on yleisimmin sileiden elementtipintojen pinnoittamista, muurattujen tiilipintojen kuultorappausta tai slammausta. Suoran betonielementin pintaa ei tarvitse oikaista, joten pelkkä alustan pohjustus ja pinnoitus riittää. Kuultorappauksessa pohjan muodot kuultavat alustasta rappaustyön jälkeen.

Kaksi- ja kolmikerrosrappaustyöt

Julkisivuille tehtävät rappaukset on jaettu periaatteessa kolmeen tyyppiin: yksikerrosrappaus, kaksikerrosrappaus ja kolmikerrosrappaus. 

 

Kaksikerrosrappaus on nykyaikainen eri materiaalien (mm. tiili, harkko, kuitusementtilevy, kivivilla, eps) päälle tehtävä ohut rappausjärjestelmä. Pohjalaastina käytetään sementtipohjaisia kuituvahvistettuja laasteja ja rappaus vahvistetaan aina lasikuituverkolla. Pinnoitteena käytetään sementtipohjaisia pinnoitteita tai silikonihartsipinnoitteita. 

 

Kolmikerrosrappaukset toteutetaan erilaisilla yhteensopivilla laastiyhdistelmillä siten, että rappauskerrokset heikkenevät pintaa kohden. Kolmikerrosrappauksissa voidaan käyttää kerrospaksuuden takia sinkittyä teräsverkkoa. Vanhaa alustaa rapatessa tulee aina ensin selvittää pohjan koostumus, että voidaan valita oikeat työtavat, laastit ja materiaalit.

Lämpörappaustyöt

Lämpörappaus on järjestelmä, jossa tarkoitukseen sopivan kivivilla- tai eps eli styrox-eristeen päälle tehdään joko ohut- tai paksurappaus. Lämpöeristeen kiinnitystapa tulee suunnitella rappauksen paksuuden mukaan. Sisäpuolista lämmöneristystä voidaan lisätä myös erityisillä lämmöneristelaasteilla rappaamalla. Samalla varmistetaan vesihöyryavoin rakenne esim. rintamiestalojen kellareissa tai museoviraston suojelemissa kohteissa, joissa ulkopuolinen eristäminen ei ole mahdollista. 

Tasoitetyöt sisäseinillä ja -katoilla 

Tasoitetyöt ovat tärkeä vaihe kaikissa pintaremonttikohteissa. Huolimattomasti tehdyt tasoitetyöt näkyvät tapetin ja maalauksen alta ja tekevät kokonaisuudesta suttuisen. Katot voidaan tasoittaa joko sileäksi tai ruiskupintaiseksi.

Slammaustyöt

Slammaus on nimitys yksikerrosrappaukselle. Se tarkoittaa ohuen laastin sekoittamista ja pinnan käsittelyä harjaamalla. Slammaus on vanha tekniikka, jota ennen vanhaan etenkin varakkaat talot käyttivät peittämään kivijalan.

Tutustu palveluihimme 

Yrityksemme palvelee sinua tasoite- ja rappausurakoinnin lisäksi maalausurakoinnissa sekä rakennussaneerauksessa. Teemme myös julkisivutöitä ja entisöintikunnostuksia sekä lattioiden maalausta ja pinnoitusta. Kohteemme vaihtelevat asuintaloista isoihin julkisiin rakennuksiin. Toimimme Muuramesta käsin Jyväskylän ja Keski-Suomen alueella.

Lue lisää yrityksestämme

Betoni- ja harkkopintojen etuoikaisutyö

Etuoikaisulla tarkoitetaan pintojen ja suurten epätasaisuuksien oikaisua käyttämällä laasteja ja muita tasoitteita. Betonivalusta ja runkotyöstä johtuvat patit, purseet ja nystyrät poistetaan piikkaamalla ja timanttihionnalla.

Käsirappaustyö

Käsirappaus on perinteistä ja arvokasta vanhaa käsityötaitoa. Se on hidas, mutta tärkeä rappausmenetelmä, jossa laasti lyödään käsin kauhalla alustaansa. Erilaista struktuuria halutessa laastin pinta voidaan tämän jälkeen myös hiertää tai harjata.