Historiaa


Antti K Oy:n tarina on saanut alkunsa jo 1700-luvulla, jolloin ensimmäinen suvussa maalarina ollut Kontturi työskenteli Ilomantsin Möhkön Ruukissa tärpättitehtaan hoitajana. Neljä sukupolvea myöhemmin Uuno Kontturi lähti maalarin oppiin Setänsä liikkeeseen Sortavalaan. Nykyinen yritystoiminta pohjautuukin Uuno Kontturin perustamaan maalausyritykseen Lieksassa vuonna 1937.Vuonna 1937 perustetussa yrityksessä mukana olivat neljä veljestä. Veljesten pääasialliset työllistäjät olivat Lieksan kauppala, rajavartiolaitos, rautatiet ja koulut. Työntekijöitä yrityksessä oli parhaimmillaan noin 70 henkilöä. Yritystoiminta pysähtyi Suomen sotiin Neuvostoliiton kanssa. Sotien jälkeen rajanläheisyys vähensi työmahdollisuuksia ja muutto oli edessä. Veljekset päättivät muuttaa kukin tahoilleen.

Uuno Kontturi asettui Jyväskylään ja aloitti yritystoiminnan siellä vuonna 1952. Yritys toimi tehokkaasti vuoteen 1962 asti, jolloin Uuno sairastui vakavasti. Antti Kontturi oli ollut setänsä Pentti Kontturin palveluksessa Joensuussa, josta hän palasi Jyväskylään isänsä Uunon sairastumisen takia jatkamaan U. Kontturin maalausliikettä vuonna 1964. Vuonna 1972 Uuno Kontturi jäi yritystoiminnasta kokonaan pois ja yrityksen nimi muutettiin Maalaamo A. Kontturi Oy:ksi. Tällä nimellä yritys toimi vuoteen 1992 saakka, jolloin Antin poikien tullessa mukaan toimintaan nimi muutettiin Antti K Oy:ksi.

Vuonna 1998 Jari Kontturi oli ensimmäistä kertaa kesätöissä Antti K Oy:ssä maalaten ulkoverhouslautoja ja patteriputkia. 12 vuotta myöhemmin työskenneltyään erilaisissa alan töissä Jari sai Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tradenomi-opinnot suoritettua ja otti yrityksen vetovastuun vuonna 2010.

Toimintaan ovat kuuluneet lähes kaikki rakennusalaan kuuluvat pintakäsittelytyöt, myös sellaiset, jotka nykyisin tehdään tehtaissa tai ovat erillisten toimialojen osasia, esimerkiksi: mattojen asennukset, ikkunoiden lasitukset ja kalustojen maalaukset. Antti Kontturi hankki Jyväskylään ensimmäiset tasoitekoneet ja alkoi tehdä myös maalaustöitä koneellisesti ruiskuilla. Vuonna 1977 Perustettiin Muurameen Suomen ensimmäinen puutavaran maalauslinja. Tuotteina olivat ulkoverhouslaudat, listat ja paneelit, jotka lähetettiin valmiiksi maalattuina ja määrämittaan katkottuina rakennustyömaille ja talotehtaille.

Toimialueena on ollut lähes koko Suomi, kaupungeista muun muassa: Jyväskylä, Kuopio, Lieksa, Joensuu, Seinäjoki, Ilmajoki, Helsinki, Vantaa, Tampere, Varkaus, Pieksämäki, Äänekoski, Suolahti, Jämsä, Jämsänkoski, Keuruu ja Mänttä. Tällä hetkellä yritys toimii pääasiassa Keski-Suomen alueella. Asiakkaina ovat olleet kunnat ja kaupungit, yritykset, yhteisöt, seurakunnat, taloyhtiöt ja yksityishenkilöt. Työntekijämäärä on vaihdellut 10–70 henkilön välillä.